Відмінний алкогольний напій з нейтральним смаком вважається найкращим варіантом для застіль, але варто вибирати лише продукцію високої якості. У перевірених інтернет-магазинах можна придбати горілку від надійних брендів, які дотримуються всіх правил виробництва та контролюють якість продукту на кожному етапі. Якщо присмак напою різкуватий, варто скористатися порадами щодо його пом'якшення. Докладніше про них – у статті.
Кожен бренд має власну технологію перегонки та фільтрації, а також відрізняється підхід до підбору сировини. Відповідно, може бути різкий присмак чи інші смакові ефекти. Спочатку можна спробувати відфільтрувати напій за допомогою активованого вугілля, щоб усунути можливі домішки.
Потрібно поділити таблетки активованого вугілля і додати в трилітрову банку з розрахунку 20 г на літр алкоголю. вміст через кілька шарів марлі або вату, що є кращим. смак алкоголю, оскільки дещо змінюється склад.
Навіть при високій якості горілки може просто не подобатися її смак. Для вирішення проблеми варто додати:
● потовчений цукор - 1 ч.л. на літр;
● декстрозу або глюкозу – 1 г на 1 л;
● харчовий гліцерин - 1-3 г на літр;
● аскорбінову чи лимонну кислоту - 2-4 г на 1 л.
Зміни слід проводити обережно, спочатку випробувавши метод на невеликій кількості в окремій склянці. Після додавання продукту потрібно розмішати рідину до розчинення, а потім почекати кілька хвилин. Якщо результати дегустації влаштовують, дію з точним дотриманням пропорцій повторюють по всьому обсязі, потім герметично закривають пляшку і залишають у затемненому місці на кілька днів для завершення хімічних процесів.
Також горілка стає м'якшою, якщо її охолодити до температури -10°C. Це знижує відчуття спирту на смакових рецепторах і робить напій приємнішим. Подавати її також потрібно в охолоджених чарках.
Ще один спосіб покращити смак горілки – наполягання на фруктах, ягодах, цитрусових чи травах. Це надасть напою свіжі та цікаві нотки. Трохи меду чи цукру можуть зробити алкоголь м'якшим і додати легку насолоду, пом'якшуючи різкість спирту. Додавання кількох крапель свіжого лимонного чи лаймового соку покращує смак горілки, надаючи їй цитрусові нотки.
Не варто забувати про якісні закуски. Солоні огірки, ікра, оселедці або інші продукти з яскравим смаком можуть відвернути рецептори від різкості горілки і зробити її вживання приємнішим. Жирні закуски, такі як сало чи сир, пом'якшують смак напою, нейтралізуючи відчуття спирту.