Коли мова заходить про пряні коктейлі, на думку відразу спадають глінтвейн і затишна атмосфера зимового вечора. Однак оригінальні поєднання алкоголю та спецій чудові будь-якої пори року. Такі напої дарують виняткові відчуття та показують культуру і настрої країни походження.
Створення нових смаків — це мистецтво, покликане спровокувати емоції та радість відкриттів. Коктейлі з різних країн здатні відправити вас у маленьку кругосвітню подорож прямо вдома. Приправи та прянощі для приготування напоїв можна замовити на сайті https://lubystok.shop/category/prypravu-y-prianosty.
Оригінальна модифікація класики поєднує бадьорливу гостроту із солоним присмаком. Для приготування змішують 50 мл текіли, 25 мл апельсинового лікеру, 10 мл сиропу агави, перетертий халапеньйо чи щіпку каєнського перцю. Обідок келиха вмочують у лаймовий фреш і сіль.
Гурмани називають цей напій «том-ям у склянці». До 50 мл джину чи білого рому додають 25 мл лаймового фрешу, 15 мл цукрового сиропу, перетертий базилік і перець чилі — отримуєте автентичний свіжий гостро-пряний профіль. У деяких варіаціях рецепта трапляється також кокосова вода.
Глибокий, теплий і терпкий смак посилається на традиційну аюрведичну кухню. 50 мл бурбону чи темного рому поєднують із 2-3 краплями біттеру типу Angostura, апельсиновою цедрою, щіпкою цукру та гарам масала.
45 мл джину, 15 мл сухого вермуту, 10 мл лимонного соку, чайна ложка меду та щіпка солодкої паприки — оригінальна рецептура для екстраординарних відчуттів. Посилити ефект можна, прикрасивши келих скибочкою червоного перцю.
Напій на основі класичного французького грушевого лікеру: 40 мл Poire Williams чи аналогу, 20 мл бренді, 20 мл лимонного соку, 10 мл цукрового сиропу, кориця та мускатний горіх. У фіналі маєте відсвіжний рідкий десерт із льодом.
Класична сангрія, що освіжає, з несподіваним теплим присмаком, створеним спеціями. Для напою необхідно змішати та настоювати мінімум 4 години:
У склянці з льодом змішують по 30 мл джину, кампарі та червоного вермуту, 2 краплі настоянки чилі, апельсинову цедру та дрібку чорного меленого перцю. Ідеально для тих, хто не боїться гірко-пряного смаку.
У різних культурах можна знайти пряні коктейлі Single-spirit — на основі єдиного алкогольного напою. У карибсько-американському Spiced Rum Punch до рому додають апельсин, мускатний горіх, корицю і гвоздику. Польський Grzaniec twist — це місцеве медовухове вино з імбиром, перцем і корицею. Варто придбати універсальний набір спецій і експериментувати досхочу.