Запечена картопля
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Запечена картопля з даного рецептом виходить дуже смачною і апетитною. Рецепт цей я взяла з грецької кухні, тому таку картопельку раджу подавати з грецьким салатом.
Опис приготування:
Запечена картопля в грецькому стилі виходить дуже красива і смачна. Орегано надає їй приємний аромат. Таку картоплю можна подавати з м'ясом, але якщо ви вегетаріанець, то запечену картоплю можна їсти з простим овочевим салатом. Це дуже смачно, спробуйте!
Сподіваюся на те, що рецепт запеченої картоплі вам сподобається і безсумнівно стане в нагоді. Хто готував за рецептом - пишіть в коментарях, як вийшло, вони працюють. Смачного.
- Картопля - 600 грам
- Сік лимона - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Орегано - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - - За смаком
Картопля очищаємо і промиваємо під проточною водою.
Потім нарізаємо на довільні шматочки, досить великого розміру.
Картоплю складаємо в посуд для випікання і робимо заправку в окремій посудке. Нам треба змішати оливкову олію, сік одного лимона, орегано, сіль, перець і дрібно нарізаний часник. Все добре перемішуємо і поливаємо нашу картоплю.
Полив картоплю, відправляємо її запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на протязі 40-60 хвилин. Через 20-30 хвилин після початку, картоплю дістанемо, гарненько перемішати і повернемо назад в духовку.
Свіжі овочі наріжемо і додамо козячого сиру (але можна і без нього). І поллємо його соком лимона.
Готову картоплю викладаємо на тарілку. Можна подавати до столу!