Рецепт Запечена картопля фото

Запечена картопля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Запечена картопля з даного рецептом виходить дуже смачною і апетитною. Рецепт цей я взяла з грецької кухні, тому таку картопельку раджу подавати з грецьким салатом.

Опис приготування:

Запечена картопля в грецькому стилі виходить дуже красива і смачна. Орегано надає їй приємний аромат. Таку картоплю можна подавати з м'ясом, але якщо ви вегетаріанець, то запечену картоплю можна їсти з простим овочевим салатом. Це дуже смачно, спробуйте!

Сподіваюся на те, що рецепт запеченої картоплі вам сподобається і безсумнівно стане в нагоді. Хто готував за рецептом - пишіть в коментарях, як вийшло, вони працюють. Смачного.

  • Картопля - 600 грам
  • Сік лимона - 1 штука
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Орегано - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - - За смаком
запечена картопля - фото крок 1
Картопля очищаємо і промиваємо під проточною водою.
запечена картопля - фото крок 2
Потім нарізаємо на довільні шматочки, досить великого розміру.
запечена картопля - фото крок 3
Картоплю складаємо в посуд для випікання і робимо заправку в окремій посудке. Нам треба змішати оливкову олію, сік одного лимона, орегано, сіль, перець і дрібно нарізаний часник. Все добре перемішуємо і поливаємо нашу картоплю.
запечена картопля - фото крок 4
Полив картоплю, відправляємо її запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на протязі 40-60 хвилин. Через 20-30 хвилин після початку, картоплю дістанемо, гарненько перемішати і повернемо назад в духовку.
запечена картопля - фото крок 5
Свіжі овочі наріжемо і додамо козячого сиру (але можна і без нього). І поллємо його соком лимона.
запечена картопля - фото крок 6
Готову картоплю викладаємо на тарілку. Можна подавати до столу!

Схожі рецепти