Яблучник
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт приготування яблучника. Приготувати такий пиріг зовсім не складно, а виходить він ароматним, ніжним і дуже смачним.
Опис приготування:
Для приготування яблучника використовуються такі інгредієнти як: вершкове масло, яйця, мука, вершки і родзинки. Яблука краще брати кислі.
- Муки - За смаком (для обсипання форми)
- «Сухий суміші Яблучник» - 400 грам
- Яєць - 1 штука
- Вершкового масла - За смаком (для змащування форми)
- Ізюм - 100 грам
- Яблук - 6 штук
- Вершки - 0, 5 L
1. У миску висипаємо суміш для приготування тіста, розбиваємо сюди яйце і додаємо м'якого масла.
2. Гарненько вимішуємо тісто. Потім вершковим розм'якшеним маслом змащуємо форму для запікання (діаметр форми приблизно двадцять чотири-двадцять шість сантиметрів), обсипаємо борошном. Потім в приготовану форму викладаємо тісто, сформуємо бортики (висота два-три сантиметри).
3. Промиваємо родзинки і хвилин на п'ять заливаємо окропом. Від шкірки очищаємо яблука, навпіл розрізаємо і серединки видаляємо. Поглибленням вгору половинки яблук викладаємо на тісто, родзинками заповнимо яблука.
4. Змішуємо в мисці Пудингова масу і вершки, перемішуємо. Доводимо до кипіння вершки. Пудингова масу, помішуючи, вливаємо в вершки. Секунд тридцять проварити і вливаємо на яблука.
5. Відправляємо форму запікатися в духовку, температура сто п'ятдесят-сто сімдесят градусів.
6. Потім яблучник виймаємо, даємо охолонути і подаємо до столу.