Рецепт Яблучник фото

Яблучник
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Пісні страви
Для дітей , Десерт
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування яблучника. Приготувати такий пиріг зовсім не складно, а виходить він ароматним, ніжним і дуже смачним.

Опис приготування:

Для приготування яблучника використовуються такі інгредієнти як: вершкове масло, яйця, мука, вершки і родзинки. Яблука краще брати кислі.

  • Муки - За смаком (для обсипання форми)
  • «Сухий суміші Яблучник» - 400 грам
  • Яєць - 1 штука
  • Вершкового масла - За смаком (для змащування форми)
  • Ізюм - 100 грам
  • Яблук - 6 штук
  • Вершки - 0, 5 L
яблучник - фото крок 1
1. У миску висипаємо суміш для приготування тіста, розбиваємо сюди яйце і додаємо м'якого масла.
яблучник - фото крок 2
2. Гарненько вимішуємо тісто. Потім вершковим розм'якшеним маслом змащуємо форму для запікання (діаметр форми приблизно двадцять чотири-двадцять шість сантиметрів), обсипаємо борошном. Потім в приготовану форму викладаємо тісто, сформуємо бортики (висота два-три сантиметри).
яблучник - фото крок 3
3. Промиваємо родзинки і хвилин на п'ять заливаємо окропом. Від шкірки очищаємо яблука, навпіл розрізаємо і серединки видаляємо. Поглибленням вгору половинки яблук викладаємо на тісто, родзинками заповнимо яблука.
яблучник - фото крок 4
4. Змішуємо в мисці Пудингова масу і вершки, перемішуємо. Доводимо до кипіння вершки. Пудингова масу, помішуючи, вливаємо в вершки. Секунд тридцять проварити і вливаємо на яблука.
яблучник - фото крок 5
5. Відправляємо форму запікатися в духовку, температура сто п'ятдесят-сто сімдесят градусів.
яблучник - фото крок 6
6. Потім яблучник виймаємо, даємо охолонути і подаємо до столу.

Схожі рецепти