Яблучна кростата
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Кростата - це спрощений вид пирога. Для нього не потрібно возитися з ліпленням тесту, досить викласти начинку по центру, загорнути трохи краю і запікати. Розповім, як приготувати яблучну кростату.
Опис приготування:
Є багато різновидів кростати. Основна її особливість в тому, що не потрібно намагатися прикрасити її або зробити ідеальну форму. Пиріг смачний, простий у приготуванні. Тісто для кростати варто розкачати тонко, тому будь-яка начинка дуже добре відчувається.
- Борошно - 1-1, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки(+2 столові ложки)
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 9 Ст. Ложок
- Яблука - 4 штуки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 1, 5 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Мелена кориця - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Яєчний білок - 1 штука
- Вершки - 0, 5 склянки
1. Помістіть борошно, 1 столову ложку цукру і 8 столових ложок в кухонний комбайн і перемішайте, поки найбільший шматок масла буде розміром не більше горошини. Додайте 2 столові ложки холодної води в тісто і перемішайте, далі додавайте по 1 ложці води і перемішуйте, поки тісто не стане злипатися якщо ви будете його стискати. Висипати тісто з миски на рівну поверхню, посипану борошном.
2. Сформуйте з тіста коржик, щільно оберніть харчовою плівкою і покладіть в холодильник мінімум на 1 час.
3. Помийте і очистіть від шкірки і серцевини яблука, поріжте яблука тонкими скибочками. Помістіть яблука у велику миску.
4. Додайте в миску лимонний сік і цедру лимона, все перемішайте. В окремій мисці перемішайте цукор, крохмаль, сіль, мускатний горіх, мелену корицю. Посипте цукровою сумішшю яблука і перемішайте.
5. Дістаньте тісто з холодильника і дайте йому постояти 5-10 хвилин. Покладіть тісто на посипану борошном чисту поверхню і розкачати лист діаметром 35 см. Перекладіть розкачане тісто на деко, застелений пергаментним папером, покладіть в середину тіста яблука.
6. Акуратно підніміть і задрапіруйте краю тесту над яблуками. Збийте разом яєчний білок і 1 чайну ложку вершків, нанесіть пензликом цю суміш на краю тесту. Посипте 1 чайною ложкою цукру відкриті яблука, змастіть вершковим маслом.
7. Поставте пиріг в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і випікайте близько 45 хвилин, періодично перевіряючи готовність. Якщо яблука будуть сильно підгорати, то накрийте їх фольгою. Готовий пиріг дістаньте з духовки і остудіть протягом 30 хвилин.
8. Подавайте пиріг на стіл зі збитими вершками.