Şuljuma
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Традиційна страва кавказької кухні з баранини і сьогодні я розповім, як же приготувати шулюм. Рецепт не легкий, проте воно того варто. Результат уб'є вас наповал з першої миті.
Опис приготування:
При подачі можна використовувати соус зі сметани, томатного соусу, рубаної зелені і часнику. Обов'язково спробуйте приготувати шулюм на природі, це допоможе зігрітися в холодний вечір і створити неперевершену атмосферу. Аромат і смак цього блюда буквально зведе з розуму кожного!
- Баранина - 1000 грам
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Болгарський перець - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Гострий червоний перець - 1/2 штуки
- Помідор - 3-4 штук
- Капуста - 1/2 штуки
- Баранячий жир - 150 грам
- Перець чорний мелений, червоний перець, сіль - За смаком
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Ягоди ялівцю - 8-10 штук
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Кріп, Braai, селера, петрушка - За смаком
- Часник - 3-4 зубчиків
1
Промиваємо баранину і нарізаємо її на шматочки.
2
На дно казана викладаємо баранячий жир і чекаємо, поки він розтопиться. Коли це відбудеться, з казана потрібно буде видалити шкварки і додати бараняче м'ясо.
3
Очищаємо і нарізаємо дрібно цибулю, додаємо його в казан і обсмажуємо. Потім укладаємо туди нарізану кружечками моркву і заливаємо суміш водою. Додаємо спеції і ретельно все перемішуємо. Періодично знімаємо з поверхні піну, залишаємо варитися протягом 2 годин, щоб бульйон став дуже наваристим.
4
Картопля очищаємо, нарізаємо кубиком і відправляємо в бульйон, точно також чинимо з болгарським перцем. Помідори бланшируємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо і також додаємо в бульйон. Далі додаємо лавровий лист, часник і свіжу рубану зелень. Варимо протягом півгодини із закритою кришкою.
5
Шулюм готовий, смачного!