Şuliki
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Şuliki - пісні коржі, міді і мак. Це народне блюдо української кухні, традиційно готується на свято Маковея в серпні. Люблю народні солодощі! А ви?
Опис приготування:
Це нехитрий рецепт, як приготувати шулики. Як і у всіх народних рецептах, все дуже просто. Знадобиться прісне тісто, Виштовхування і міді. Для розпушувача використовується алкоголь, соду гашене навряд чи раніше використовували в селах. Мед для заливки можна замінити на цукор.
- Мак - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Мед - 5 Ст. Ложок
- Вода - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 2 склянки
- Горілка - 1 Ст. Ложка
Мак залийте окропом на 10-15 хвилин і обсушити. Яйце розітріть з 1 ст.Л. Меду, додайте запарений мак, воду, розтоплене вершкове масло.
Додайте борошно, замісити круте тісто.
Розкачайте тісто в пласт товщиною 3-4 мм., перенесіть його на деко, вистелений пергаментом або силіконовим килимком. Наколи тісто виделкою в декількох місцях, щоб вона підіймалася. Зазвичай шулики ламають, але можна намітити ці розломи відразу. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки, не пересушите.
Поки випікається тісто, приготуйте заливку. Залийте промитий мак окропом на 10-15 хвилин, злийте воду, а мак розітріть в блендері з чайною ложкою води, додайте мед, полийте готові шулики.
Шуліки повинні просочитися макове-медової заливкою. Смачного!