Рецепт Şuliki фото

Şuliki
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Şuliki - пісні коржі, міді і мак. Це народне блюдо української кухні, традиційно готується на свято Маковея в серпні. Люблю народні солодощі! А ви?

Опис приготування:

Це нехитрий рецепт, як приготувати шулики. Як і у всіх народних рецептах, все дуже просто. Знадобиться прісне тісто, Виштовхування і міді. Для розпушувача використовується алкоголь, соду гашене навряд чи раніше використовували в селах. Мед для заливки можна замінити на цукор.

  • Мак - 4 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Мед - 5 Ст. Ложок
  • Вода - 1/2 склянки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 2 склянки
  • Горілка - 1 Ст. Ложка
Şuliki - фото крок 1
Мак залийте окропом на 10-15 хвилин і обсушити. Яйце розітріть з 1 ст.Л. Меду, додайте запарений мак, воду, розтоплене вершкове масло.
Şuliki - фото крок 2
Додайте борошно, замісити круте тісто.
Şuliki - фото крок 3
Розкачайте тісто в пласт товщиною 3-4 мм., перенесіть його на деко, вистелений пергаментом або силіконовим килимком. Наколи тісто виделкою в декількох місцях, щоб вона підіймалася. Зазвичай шулики ламають, але можна намітити ці розломи відразу. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки, не пересушите.
Şuliki - фото крок 4
Поки випікається тісто, приготуйте заливку. Залийте промитий мак окропом на 10-15 хвилин, злийте воду, а мак розітріть в блендері з чайною ложкою води, додайте мед, полийте готові шулики.
Şuliki - фото крок 5
Шуліки повинні просочитися макове-медової заливкою. Смачного!

Схожі рецепти