Рецепт Тортик «хвилинка» фото

Тортик «хвилинка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На швидку руку , На святковий стіл , Святковий обід
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 40 хв.

У вихідні можна порадувати себе і своїх домашніх чимось смачненьким, і я пропоную вам зробити тортик"Mінутка" , це займе у вас всього пару хвилин, а радості від такого частування буде дуже багато.

Опис приготування:

Як виявилося, зовсім не обов'язково включати духовку, щоб приготувати відмінний торт, адже з цим простим рецептом тортика"Mінутка" нам знадобитися тільки сковорода і каструля. Тут ми не будемо випікати коржі по черзі в духовці, а просто обсмажити їх на сковороді, дуже швидко і без особливих проблем. Крем також приготуємо один з найпростіших, і, з'єднавши всі разом, отримаємо неймовірно смачний, ніжний і м'який торт. Приготувавши одного разу такий тортик"Mінутка" в домашніх умовах, можна назавжди забути про довгої та виснажливої ​​випічці в духовці. Тепер ви будете витрачати на це набагато менше часу і сил, а смак у вашого торта буде нітрохи не гірше, ніж у будь-якого іншого, самі спробуйте.

  • Борошно - 3 склянки(+ 3 столові ложки в крем)
  • Яйце - 2 штуки(1 - в тісто, 1 - в вершках)
  • Банку молока згущеного - 1 штука
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Цукор - 1 Склянка
  • Шоколад - 30 грам (для прикраси)
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Вершки збиті - За смаком (для прикраси)
тортик
Отже, почнемо з крему, розбиваємо в миску яйце і перетираємо його з цукром, ваніліном і трьома ложками борошна. Потім наливаємо в каструлю з яєчної сумішшю молоко, перемішуємо все і ставимо каструлю на вогонь. Варимо крем, помішуючи, поки він не загусне, потім знімаємо з вогню і даємо йому охолонути. Тим часом розминаємо виделкою підтале вершкове масло і збиваємо його, щоб воно стало пишним. Як тільки крем трохи охолоне, додаємо в нього поступово масло і ретельно збиваємо крем.
тортик
Крем готовий, можна приступити до тесту для коржів. Для початку переливаємо згущене молоко в миску і змішуємо його з яйцем, додаємо просіяне і змішану з розпушувачем борошно.
тортик
З цих інгредієнтів замішуємо тісто, але повинно вийти м'яким і еластичним.
тортик
Готове тісто ділимо на 8 рівних частин, стільки у нас буде коржів.
тортик
Тепер кожен шматочок тесту розгортаємо качалкою в тонкий пласт.
тортик
Суху сковороду (без масла) ставимо на вогонь і гарненько розігріваємо. Викладаємо на неї по черзі коржі і обсмажуємо їх до появи на поверхні коричневих цяток, приблизно по хвилині з кожної сторони.
тортик
Тепер ми рясно змащуємо кожен корж ще теплим кремом і складаємо їх один на одного.
тортик
Наш торт готовий, його залишається тільки прикрасити. Найпростіше, що можна зробити, це посипати його тертим шоколадом.
тортик
І зробити візерунок зі збитих вершків з боків.
тортик
Найкраще залишити торт на пару годинок просочитися, а вже потім подавати до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти