Рецепт Торт «мільфей» фото

Торт «мільфей»
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Тісто , Молочні продукти , Вершки , Яйця , Листкове тісто , Молоко
Страви без випічки
На святковий стіл , День народження
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Торт"Мільфей" більше схожий на тістечка. Робиться він з листкового тіста. Виходить відмінний десерт, в міру солодкий, ароматний і повітряний. Те, що потрібно для чаювання з друзями або подругами.

Опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати торт"Мільфей" , то просто прочитайте цей рецепт. Він буде корисний тим, хто любить торти на основі заварного крему з листковим коржами. Обов'язково красиво прикрасьте ваш тортик.

  • Тісто листкове - 750 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Вершки (30%) - 500 мілілітрів
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
  • Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
  • Крохмаль кукурудзяний - 90 грам
  • Жовток яєчний - 4 штуки
  • Ваніль - 1 грам
  • Шоколад білий - 50 грам
  • Цукор - 200 грам
торт
Тісто розморозити і трошки розкачати, посипаючи борошном. Розріжте його на чотири рівні частини. Викладіть їх на деко і готуйте в духовці до рум'яної скоринки при t 220 Цельсія близько 10 хвилин.
торт
Візьміть каструлю з товстим дном, вона потрібна для приготування крему. Помістіть в каструльку молоко, сирі курячі жовтки, вершки, сахарок, ванільку, крохмаль і цедру лимона. На повільному вогні доведіть до"булькання" і варіть, не припиняючи помішувати вінчиком. Крем повинен трохи загуснути в процесі варіння.
торт
Коли крем буде повністю готовий, його необхідно остудити. Для цього перекладіть солодку масу в будь-яку зручну для вас ємність і накрийте харчовою плівкою для того, щоб на кремі не утворилася плівка від контакту з повітрям.
торт
Коли крем повністю охолоне, перекладіть його в скляну миску. Починайте збивати його за допомогою міксера на швидких оборотах, потім додайте в нього розм'якшене вершкове масло і знову збивайте. Через деякий час додавайте лимонний фреш, не перестаючи збивати крем. Можете капнути кілька крапельок коньяку або амаретто.
торт
Тепер вам необхідно перемазати готовим кремом все листкові коржі. Намазавши перший корж, посипте його тертим шоколадом, потім покладіть на нього другий. Зробите з ним також, а потім виконайте цю процедуру з третім коржем. Залишками крему вирівняйте поверхню тортика.
торт
Четвертий корж подрібніть в крихту і присипте нею весь торт. Поставте десерт в холодильник на півтори години, щоб той охолов і застиг. Потім наріжте його на порційні шматки і прикрасьте по своєму бажанню, наприклад, вишенькою і листком м'яти.

Схожі рецепти