Торт «Цукотто»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 10 г. 0 хв.
Любіть традиційні страви різних кухонь світу? Тоді вам обов'язково сподобається класичний рецепт торта"Цукотто" - смачного флорентійського десерту.
Опис приготування:
Приготувати торт"Цукотто" в домашніх умовах досить просто, але його зовнішній вигляд і смак здатний вразити навіть найдосвідченіших гурманів. Оригінальна форма і прекрасне поєднання смаків - такий тортик стане прикрасою будь-якого святкового столу.
- Борошно - 1 Склянка
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 200-250 грам
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Шоколад - 120 грам
- Кава - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 400 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Цукати - 100 грам
- Горіхи - 100 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
1. Рецепт приготування торта"Цукотто" починається з тіста. Для початку необхідно білки збити з дрібкою солі до щільної піни. Жовтки з'єднати з цукром, цедрою лимона і збити до повного розчинення цукру.
2. Просіяне борошно поступово ввести в жовтки з цукром, акуратно перемішуючи.
3. Поступово ввести білки, об'єднуючи їх з тестом так, щоб маса залишалася повітряної.
4. Перекласти тісто у форму для випічки і відправити в духовку на 30-35 хвилин.
5. Готовий бісквіт залишити на решітці до повного охолодження.
6. Тепер необхідно акуратно відрізати дно - приблизно 1/4 частину бісквіта.
7. Решта бісквіт розрізати на невеликі скибочки.
8. Глибоку миску застелити фольгою. Викласти скибочки бісквіта. При бажанні коржі можна просочити ромом або цукровим сиропом.
9. Класичний рецепт торта"Цукотто" передбачає дивно смачний крем. Для його приготування необхідно розтопити на водяній бані шоколад з кавою (при бажанні можна додати трохи рому або лікеру). Окремо збити 250 мілілітрів вершків з цукром до щільної піни. З'єднати з остиглим шоколадом і акуратно перемішати.
10. Окремо збити 100 мілілітрів вершків і з'єднати з цукатами і горіхами.
11. На скибочки бісквіта викласти шоколадний крем.
12. Зверху викласти збиті вершки з горіхами і цукатами. При бажанні можна зробити ще пару шарів - чергуючи шоколадний крем з вершковим.
13. Зрізаний з дна бісквіта корж помістити зверху. При необхідності обрізати його до потрібного діаметра. Надіслати торт в холодильник на 10-12 годин.
14. Фольгу акуратно видалити. Збити вершки до щільних піків і обмазати їм тортик. Прикрасити зверху какао, подрібненими в пудру горішками або тертим шоколадом.