Тісто з катика
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.
Якщо ви не знали, з катика виходить чудове тісто! Його використовують для випічки пирогів, пиріжків, біляшів і тд. Тісто виходить крутим і дуже зручним для роботи. Спробуйте цей рецепт!
Опис приготування:
Це класичний рецепт приготування тіста з катика. Для тесту я використовував замість звичного кефіру або молока татарський катик. Тісто вийшло досить крутим і густим. З нього можна випікати пиріжки, великі пироги або біляші. Гарного дня!
- Борошно - 800 грам
- Яйце - 1 штука
- Йогурт - 0, 5 L
- Вода - 150 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1 штука (пачка)
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
Просіваємо в миску борошно, вбиваємо одне яйце і заливаємо катик, воду. Додаємо сіль, цукор і дріжджі.
Замішуємо руками тісто. Заважайте акуратно, без зайвих зусиль, інакше тісто вийде дуже м'яким.
Тісто має приємну консистенцію і майже готово для роботи.
Залишилося лише накрити його рушником і почекати поки воно підніметься. Температура кімнатна. От і все!