Свинина, запечена з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Перед вами рецепт приготування свинини, запеченої з картоплею. Ця страва особливо тим, що м'ясо маринується в дивовижному соусі на основі апельсинового соку. Смачно звучить, чи не так?
Опис приготування:
Цей оригінальний рецепт приготування свинини, запеченої з картоплею, можна використовувати не тільки в повсякденному житті, але і на свято. М'ясо виходить незвичайно ніжне, з цитрусової ноткою, а картопля з хрусткою скоринкою.
- Свинина - 600-700 грам
- Картопля - 5-7 штук
- Апельсин - 1 штука
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Гілочка розмарину - 1-2 штук
- Бальзамічний оцет - 100 мілілітрів
1. Щоб страва була не тільки смачним, але і красивим, рецепт приготування свинини, запеченої з картоплею слід почати з приготування соусу, яким буде прикрашена тарілка при подачі. Отже, для цього потрібно взяти бальзамічний оцет і налити його в невелику каструлю.
2. Відправити його на вогонь і на повільному вогні варити близько 20-25 хвилин, поки він не почне густіти і не зменшиться в обсязі. Тим часом очистити цедру половини апельсина. Додати в уже уварений соус. Надіслати на вогонь ще на 2-3 хвилини, а потім остудити.
3. Паралельно можна зайнятися маринадом для м'яса. Спершу потрібно вичавити сік цілого середнього апельсина.
4. Додати до нього оливкову олію.
5. Часник очистити і подрібнити. Надіслати в маринад.
6. Посолити і поперчити за смаком. Додати винний оцет і ретельно перемішати. Свинину вимити, просушити і цілком залити маринадом. Відправити в холодильник на 1-2 годину, додавши також гілочку розмарину.
7. Картопля вимити, очистити і нарізати середніми шматочками.
8. У жароміцних форму викласти замариноване м'ясо і картоплю, попередньо присипавши його сіллю за смаком. Побризкати олією і відправити в добре розігріту духовку.
9. Свинина, запечена з картоплею в домашніх умовах повинна провести в духовці близько 1 годину. Залежно від розміру шматочка м'яса може знадобиться і до двох годин. Якщо свинина вже готова, а картопля ще не став золотистим, тоді можна дістати м'ясо і відправити картоплю під гриль.
10. Перед подачею прикрасити тарілку бальзаміком і викласти зверху м'ясо. Картоплю можна присипати свіжою зеленню або сиром.