Старовинний паску
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Спробуйте приготувати паску за традиційним рецептом, як його готували наші бабусі. Цей спосіб перевірений часом і кількома поколіннями і залишається актуальним донині.
Опис приготування:
Є величезна кількість рецептів пасок, кожна господиня може поділитися своїм власним і улюбленим. Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати старовинний паску. Такі паски готували наші бабусі, щоб відзначити світле свято. Зробити більш сучасним цей паску зможуть посипання і прикраси.
- Борошно пшеничне - 1, 5 - 1, 8 кілограма
- Цукор - 300 грам
- Молоко - 1 літр
- Яйця - 7 штук
- Дріжджі свіжі - 100 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Крем - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 2 склянки
1
Підігрійте молоко, додайте дріжджі і половину борошна. Перемішайте і поставте в тепле місце на 1, 5 немає.
2
Відокремте жовтки від білків. Два білка відкладіть для глазурі. Збийте білки до утворення піни. Жовтки розітріть з цукром.
3
Додайте в опару розтоплене масло, білки, жовтки з цукром, сіль, сметану і борошно, що залишилося.
4
Вимішуйте тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
5
Ізюм перемішайте з жменею борошна і додайте в тісто.
6
Залиште підніматися ще на 1 - 1, 5 годину.
7
Перекладіть тісто в змащені форми, заповнюючи їх на 1/3 обсягу. Залиште підніматися на 30 хвилин.
8
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте паски протягом години.
9
Готові паски прикрасьте глазур'ю. Смачного!