Рецепт Сироп грушевий фото

Сироп грушевий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Рецепти для схуднення
Для дітей
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Для випічки та коктейлів, морозива та інших десертів пропоную дуже смачний і простий рецепт сиропу грушевого. Дивно ароматний, насичений і швидкий в приготуванні.

Опис приготування:

1. Для початку необхідно відправити цукор в невеликій сотейник і залити водою. Надіслати на вогонь і довести до кипіння.

2. Тим часом необхідно підготувати груші. Їх потрібно ретельно вимити, трохи просушити і нарізати на 4-6 частин, видаливши серцевину і хвостики. Надалі ці груші можна буде використовувати для пирога, наприклад, так що виходячи з цього їх можна нарізати інакше.

3. У киплячу воду відправити груші і прибрати вогонь до мінімуму. У сироп грушевий в домашніх умовах влити трохи соку лимона, якщо груші дуже солодкі і хочеться додати трохи кислинки.

4. Варити такий сироп потрібно близько 15-20 хвилин, періодично помішуючи. Консистенція сиропу може бути різною - від досить рідкої для лікарів, наприклад, до добре уваренной. Це простий і досить швидкий варіант, як зробити сироп грушевий. При бажанні в процесі приготування можна додати також паличку кориці, наприклад, або інші спеції для аромату.

5. Готовий сироп трохи остудити і акуратно дістати груші. Їх можна використовувати в випічку або в якості начинки для млинців, наприклад. Сироп ж перелити і дати йому добре охолонути. Його можна зберігати в холодильнику під щільно закритою кришкою до 4 днів.

  • Груші - 3-4 штук
  • Цукор - 200 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
1. Для початку необхідно відправити цукор в невеликій сотейник і залити водою. Надіслати на вогонь і довести до кипіння.

2. Тим часом необхідно підготувати груші. Їх потрібно ретельно вимити, трохи просушити і нарізати на 4-6 частин, видаливши серцевину і хвостики. Надалі ці груші можна буде використовувати для пирога, наприклад, так що виходячи з цього їх можна нарізати інакше.

3. У киплячу воду відправити груші і прибрати вогонь до мінімуму. У сироп грушевий в домашніх умовах влити трохи соку лимона, якщо груші дуже солодкі і хочеться додати трохи кислинки.

4. Варити такий сироп потрібно близько 15-20 хвилин, періодично помішуючи. Консистенція сиропу може бути різною - від досить рідкої для лікарів, наприклад, до добре уваренной. Це простий і досить швидкий варіант, як зробити сироп грушевий. При бажанні в процесі приготування можна додати також паличку кориці, наприклад, або інші спеції для аромату.

5. Готовий сироп трохи остудити і акуратно дістати груші. Їх можна використовувати в випічку або в якості начинки для млинців, наприклад. Сироп ж перелити і дати йому добре охолонути. Його можна зберігати в холодильнику під щільно закритою кришкою до 4 днів.

Схожі рецепти