Салат «кульбаба»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 10 хв.
Яскраві кульбаби можна не тільки в косу вплітати, але і в їжу вживати. Наприклад, з листя кульбаби роблять салати. І сьогодні я розповім про один варіант, як приготувати салат"Кульбаба" .
Опис приготування:
Листя і квіти кульбаби корисні при багатьох захворюваннях, їх можна використовувати як в свіжому, так і в сушеному вигляді. Щоб приготувати салат з кульбаби, ще можна додати різної зелені: петрушки, кропу, розмарину, руколи і ін. До речі, замість часточок часнику дуже добре в салат додати листя молодого часнику. Салат покращує апетит, а також сприяє виведенню жовчі з організму.
- Кульбаби - 100 грам
- Лимон - 1 штука
- Масло оливкове - За смаком
- Спеції - За смаком
- Цибуля зелена - 1-2 штук
- Часник - 1-2 зубчиків
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Кріп - 0, 5 пучка
Підготуйте інгредієнти. Промийте гарненько зелень. Кульбаби розділіть на листя і квіти. Промийте квіти особливо ретельно, в них можуть потрапляти жучки.
Поріжте часник на пластинки або будь-яким іншим способом дрібно, як вам подобається. Зелень порізати досить крупно, не варто її дрібнити.
Змішайте всі в салатниці.
Змішайте сік лимона з оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком.
Полийте салат заправкою.
Змішайте всі в салатниці.
Змішайте сік лимона з оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком.
Полийте салат заправкою.
Готовий салат"Кульбаба" прикрасьте цілими квітками кульбаби. Смачного!