Салат «1 січня»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Салат"Перше січня" або"Перший лист календаря" - листковий салат з майонезом, який відмінно буде виглядати на новорічному столі. Готувати його просто, а інгредієнти можна додати за своїм бажанням.
Опис приготування:
Салат"Перше січня" або"Перший лист календаря" - чудовий і актуальний акцент новорічного столу. Цей салат можна взяти з собою в гості. Такий смачний і красивий подарунок господарям обов'язково припаде до душі!
- Болгарський перець - 3-4 штук
- Креветки відварні - 150 грам
- Тертий сир - 150 грам
- Варені яйця - 6 штук
- Майонез - 8-10 Ст. Ложок
- Маслини - 5 штук
- Гілочка кропу або петрушки - 1 штука
1. Приготуйте всі інгредієнти для приготування салату"Перше січня" . Креветки і яйця відваріть. Болгарський перець промийте, очистіть, виріжте цифру"1" і букви"я, N, в, а, р, я & Quot; . Що залишився перець наріжте невеликими кубиками. Яйця остудіть, відокремте жовтки від білків. Натріть на тертці жовтки і білки.
2. На велику тарілку сервіровки викладіть шар з нарізаного болгарського перцю в формі прямокутника - листа календаря. Зверху сіткою нанесіть невелику кількості майонезу.
3. Викладіть відварні креветки, потім знову - сіточкою майонез і подрібнений жовток. Трохи жовтка залиште для прикраси - з нього ми зробимо верхню частину календаря.
4. На жовток нанесіть майонез, потім тертий білок, знову - майонез і тертий сир.
5. Весь салат змастіть майонезом.
6. Викладіть малюнок нашого календарного листа. Зверху - смужку з подрібненого жовтка. По центру з перцю викладіть одиницю, внизу слово"січня" , а зверху - гілочку кропу і маслини. Новорічний салат"Перше січня" готовий! Приємного апетиту і відмінного Нового року!