Рис з фініками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.
Ароматний і соковитий рис з фініками відмінно підійде для сніданку або вечері (вегетаріанського в тому числі). В цей простий, але вишуканий рецепт входить також сушена вишня, вино і мигдаль. Смакота!
Опис приготування:
Рис з фініками, вишнею і мигдальними пластівцями порадує любителів солодких страв на гаряче. Готується воно швидко і просто.
Рис спочатку злегка обсмажити з цибулею, потім додамо сухофрукти, заллємо вином і бульйоном. Зернятка вберуть цілий букет смаків і стануть соковитими і ароматними.
Таке блюдо відмінно підійде для вечері з подругами. Воно - легке, низькокалорійне, містить горіхи і сухофрукти.
- Мал - 2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Фініки сушені - 1/2 склянки
- Вишня сушена - 1/3 склянки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Курячий бульйон - 4 склянки
- Вино біле сухе - 1 Склянка
- Мигдальні пластівці - 1/3 склянки
1. Цибулю очистіть і наріжте кільцями. Сушені фініки подрібніть ножем.
2. У сотейник або каструлю (в якій будете варити рис) влийте оливкового масла так, щоб покрилося дно. Нагрійте і обсмажте нарізані цибулю до м'якості.
3. До обсмаженої цибулі додайте рис.
4. Додайте в каструлю нарізані фініки і вишню.
5. Злегка обсмажте рис на середньому вогні, періодично помішуючи, поки він не почне міняти колір.
6. До рису додайте вино і варіть, поки вино повністю не вбереться. Не забувайте помішувати. Потім додайте бульйон і доведіть до кипіння. Понизьте вогонь до повільного, накрийте каструлю кришкою і варіть рис з фініками протягом 20-25 хвилин.
7. Через 25 хвилин зніміть рис з вогню, додайте пластівці мигдалю і перемішайте. Рис з фініками готовий! Смачного!