Рецепт Пиріг на паску фото

Пиріг на паску
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 20 хв.

На Великдень господині готують багато смачної випічки, ось ще один хороший рецепт, поділюся, як приготувати пиріг на паску з італійської кухні. Може бути і ви приготуєте такий пиріг, порадуєте своїх домашніх і гостей нової випічкою. Важливо: всі інгредієнти для пирога повинні бути строго кімнатної температури.

Опис приготування:

З дріжджового тіста можна приготувати найсмачніше пироги - пишні і ароматні, які стануть хорошим десертом до чаю або кави. Пам'ятайте, який аромат стоїть, коли в будинку готуються до свят: ваніль і кориця, мускатний горіх і кардамон, запах свіжоспечених пасок і пирогів?

  • Борошно пшеничне - 550 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі - 25 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйця (для тіста) - 2 штуки
  • Шоколад темний - 100 грам
  • Ізюм - 60 грам
  • Апельсиновий сік - 0, 5 склянки
  • Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
  • Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Яйця (для прикраси) - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
1
Промийте ізюм і замочіть на 5-7 хвилин в теплій воді. Потім штам, обсушити, посипте борошном і перемішайте. Шоколад поламайте на маленькі шматочки і обсипте борошном.
2
У 50-і мілілітрах теплого молока розчиніть розкришені свіжі дріжджі і 1 ç.l. Цукру. Залиште суміш на 10 хвилин, щоб дріжджі «заробили» і з'явилася дріжджова піна.
3
Як тільки дріжджі піднімуться, змішайте їх у великій мисці з 100 грамами борошна, перемішайте, накрийте вологим кухонним рушником і залиште в теплі на 30 хвилин.
4
Тепер до опари додайте яйце, вершкове масло, нарізане кубиками, щіпку солі, цукор, що залишився, подрібнену цедру лимона і апельсина, ванілін, апельсиновий сік, 100 мл. Молока і 400 г. Просіяного борошна.
5
Ретельно замісити тісто, покладіть його в миску, посипану борошном, накрийте вологим кухонним рушником і залиште в теплому місці на кухні на 1 час. Обсяг тесту повинен збільшитися вдвічі.
6
Додайте в тісто підготовлений шоколад і родзинки. Додайте ще 100 г. Просіяного борошна і місіть тісто, поки воно не стане гладким і еластичним.
7
Розділити тісто 3 однакових частини і скачайте 3 джгута однакової довжини і товщини. Сплетіть з них «косу», перенесіть на деко, покрите папером для випічки, і з'єднайте кінці коси, щоб вийшов вінок.
8
Залиште деко в теплі ще на 30 хвилин, потім змастіть верх пирога яйцем, збитим з невеликою кількістю молока.
9
У центр пирога помістіть ціле яйце, попередньо вимите і обсушене.
10
Випікайте пиріг 40-45 хвилин в гарячій духовці, попередньо нагрітій до 180 градусів.
11
Готовий пиріг викладіть на решітку на столі, щоб він охолов перед подачею на стіл.

Схожі рецепти