Рецепт Картопля-шахтерочка фото

Картопля-шахтерочка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Часник
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 40 хв.

Якщо у вас в засіках залишилася дрібна картопля, не поспішайте її викидати. Адже з неї можна приготувати смачну страву. Звичайно, воно не вишукане, але дуже цікаве і для сімейної вечері саме те!

Опис приготування:

Якщо у вас залежалася дрібна картопля, не поспішайте її викидати. З дрібниці можна приготувати дуже смачне і до неподобства просте блюдо - ми обсмажити картопля прямо в шкірці і шкірка вийде хрусткою, а всередині картопля буде м'якою. А яким ароматним виходить страва, ви не уявляєте :). Спробуйте приготувати, упевнений вам сподобається! А як приготувати картоплю-шахтерочку, читайте в рецепті.

  • Дрібну картоплю - 1 кілограм
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Часник - 5 зубчиків
  • Рослинна олія - 1/2 склянки
картопля-шахтерочка - фото крок 1
1. Дрібну картоплю необхідно дуже добре помити, адже готувати ми її будемо з шкіркою.
картопля-шахтерочка - фото крок 2
2. Потім за допомогою вилки робимо на картоплі борозенки.
картопля-шахтерочка - фото крок 3
3. Розігріваємо на сковороді рослинне масло і викладаємо підготовлену картоплю в один шар і солимо.
картопля-шахтерочка - фото крок 4
4. Смажимо картоплю під кришкою на середньому вогні хвилин 10-15. Потім її необхідно перевернути і обсмажувати ще хвилин 10.
картопля-шахтерочка - фото крок 5
5. Поки картопля смажиться, ми почистимо і на дрібній тертці потремо часник.
картопля-шахтерочка - фото крок 6
6. Готову картоплю перекладіть в каструлю і додайте тертий часник.
картопля-шахтерочка - фото крок 7
7. Накрийте каструлю кришкою і струшуйте каструлю, щоб часник перемішався з картоплею.
картопля-шахтерочка - фото крок 8
8. Картопля-шахтерочка готова. Подавати можна як зі свіжими, так і з маринованими овочами і з кетчупом.

Схожі рецепти