Рецепт Kartofely канарейка фото

Kartofely канарейка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Kartofely канарейка - найпростіше блюдо, яке подається в кожному ресторані на знаменитих Канарських островах. Розповідаю, як його приготувати в звичайних домашніх умовах.

Опис приготування:

Як красиво звучить - kartofely канарейка….Хочете приготувати? легко! Класичний рецепт приготування картоплі по-Канарські надзвичайно простий! На Канарах для приготування цієї страви використовують спеціальний сорт картоплі. Коштує він дуже дорого, тому ми з легкістю обійдемося звичайної картоплею. Отже, беремося:

1. Вибираємо дрібні бульби молодої картоплі однакового розміру. Якщо немає молодої картоплі, не біда - підійде будь-яка. Аби розмір був відповідний. Ретельно моєму картоплю і укладаємо в каструлю.

2. Заливаємо картоплю водою. Води беремо стільки, щоб вона лише злегка покрила бульби.

3. Засипаємо в каструлю сіль і ставимо каструлю на вогонь.

4. Варимо після закипання хвилин 20-25.

5. Зливаємо воду. Картоплю перекладаємо на деко або в форму для запікання і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 10-15.

Картопля покривається дивовижної соляної скоринкою. Якщо солі на картоплі для вас забагато - її можна зняти за допомогою паперової серветки. Тільки не прибирайте всю сіль - картопля буде несмачною! На Канарах таку картопельку подають з гострими соусами. Смачного!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Сіль - 2 Ст. Ложки (кам'яна або морська)
Як красиво звучить - kartofely канарейка….Хочете приготувати? легко! Класичний рецепт приготування картоплі по-Канарські надзвичайно простий! На Канарах для приготування цієї страви використовують спеціальний сорт картоплі. Коштує він дуже дорого, тому ми з легкістю обійдемося звичайної картоплею. Отже, беремося:

1. Вибираємо дрібні бульби молодої картоплі однакового розміру. Якщо немає молодої картоплі, не біда - підійде будь-яка. Аби розмір був відповідний. Ретельно моєму картоплю і укладаємо в каструлю.

2. Заливаємо картоплю водою. Води беремо стільки, щоб вона лише злегка покрила бульби.

3. Засипаємо в каструлю сіль і ставимо каструлю на вогонь.

4. Варимо після закипання хвилин 20-25.

5. Зливаємо воду. Картоплю перекладаємо на деко або в форму для запікання і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 10-15.

Картопля покривається дивовижної соляної скоринкою. Якщо солі на картоплі для вас забагато - її можна зняти за допомогою паперової серветки. Тільки не прибирайте всю сіль - картопля буде несмачною! На Канарах таку картопельку подають з гострими соусами. Смачного!

Схожі рецепти