Хворост в воке
(покроковий рецепт з фото)
Це всіма улюблене з дитинства ласощі в будь-який час і в будь-якому віці буде бажаним. Тісто для нього я готую за старим бабусиним рецептом, а ось смажу хмиз в сучасній посуді - в воке.
Опис приготування:
Я думаю, що тісто для цього хрусткого частування може приготувати будь-яка господиня, тут ніяких складнощів немає, а ось як зробити хмиз в воке, я вам зараз розповім. Чому саме в цьому посуді, запитаєте ви, і відповідь тут гранично простий: вок дозволяє рівномірно просмажити випічку і при цьому економить рослинне масло. Перевірено на моєму особистому досвіді, якщо готувати хмиз в воке в домашніх умовах, масло використовується практично в півтора рази менше.
1) Для початку нам потрібно подрібнити цукор до стану цукрової пудри, частина якої ми використовуємо для посипання, а одну столову ложку додамо в тісто.
2) Тепер ми змішуємо в мисці воду, горілку, ложку цукрової пудри, сіль і яйце. У цю суміш починаємо поступово всипати борошно і замішувати тісто, воно повинно вийти м'яким і еластичним.
3) Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо з нього ромби або квадрати зі стороною близько 5 см. В середині кожної заготовки з тіста робимо надріз і просовуємо через нього один з кінців ромба.
4) Далі ми наливаємо в вок рослинне масло і ставимо його на вогонь. Коли температура масла буде близько 200 градусів, викладаємо в нього першу партію хмизу, смажимо його до золотистого кольору. Готовий хворост шумівкою викладаємо на решітку, щоб прибрати зайве масло, а потім перекладаємо його на тарілку і посипаємо цукровою пудрою, в вок відправляємо наступну партію хмизу.
Ось такий простий і цікавий рецепт, тому якщо на вашій кухні є вок, обов'язково спробуйте приготувати в ньому хмиз. Приємного всім апетиту!
- Борошно - 1, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Вода - 1/8 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Горілка - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 400 мілілітрів (для смаження)
1) Для початку нам потрібно подрібнити цукор до стану цукрової пудри, частина якої ми використовуємо для посипання, а одну столову ложку додамо в тісто.
2) Тепер ми змішуємо в мисці воду, горілку, ложку цукрової пудри, сіль і яйце. У цю суміш починаємо поступово всипати борошно і замішувати тісто, воно повинно вийти м'яким і еластичним.
3) Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо з нього ромби або квадрати зі стороною близько 5 см. В середині кожної заготовки з тіста робимо надріз і просовуємо через нього один з кінців ромба.
4) Далі ми наливаємо в вок рослинне масло і ставимо його на вогонь. Коли температура масла буде близько 200 градусів, викладаємо в нього першу партію хмизу, смажимо його до золотистого кольору. Готовий хворост шумівкою викладаємо на решітку, щоб прибрати зайве масло, а потім перекладаємо його на тарілку і посипаємо цукровою пудрою, в вок відправляємо наступну партію хмизу.
Ось такий простий і цікавий рецепт, тому якщо на вашій кухні є вок, обов'язково спробуйте приготувати в ньому хмиз. Приємного всім апетиту!