Рецепт Думляма фото

Думляма
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Овочі , Птах , Курка
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Думляма - смачна страва узбецької кухні, яке готується з м'ясом і великою кількістю овочів. Пропоную рецепт з куркою. Спробуйте! Виходить дуже смачно!

Опис приготування:

Рецепт приготування цієї страви дуже простий, забезпечує дотримання покроковим рекомендаціям і через годину у вас буде ароматне і смачне блюдо.

  • Курка - 600-800 грам
  • Капуста - 300 грам
  • Помідори - 1-2 штук
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Кабачок - 1 штука
  • Баклажан - 1 штука
  • Koriandr - 1 Чайна ложка (насіння)
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Чорний мелений перець - 3-5 грам
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Перець гострий - 0, 5 штуки
  • Картопля - 5-6 штук
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Зелень - 30 грам
  • Морква - 1 штука
думляма - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
думляма - фото крок 2
Розітріть в ступці чайну ложку коріандру.
думляма - фото крок 3
У казані або каструлі з товстим дном нагрійте рослинну олію і обсмажте зерна коріандру.
думляма - фото крок 4
Додайте цибулю і обсмажуйте до прозорості.
думляма - фото крок 5
Додайте шматочки м'яса курки і обсмажуйте 4-5 хвилин.
думляма - фото крок 6
Поріжте болгарський і гострий перець.
думляма - фото крок 7
Викладіть знову шар цибулі.
думляма - фото крок 8
Потім викладіть гострий і болгарський перець.
думляма - фото крок 9
Викладіть шматочки баклажана.
думляма - фото крок 10
Потім додайте кружечки кабачка.
думляма - фото крок 11
Поріжте картоплю кружечками.
думляма - фото крок 12
Викладіть зверху кружечки картоплі, приправити сіллю, поперчіть.
думляма - фото крок 13
Викладіть нарізану кружечками моркву.
думляма - фото крок 14
Зніміть з капусти верхні листочки, вони стануть в нагоді для останнього шару.
думляма - фото крок 15
Поріжте капусту не дуже дрібно.
думляма - фото крок 16
Викладіть шар капусти, зверху викладіть часточки часнику, які можна не чистити.
думляма - фото крок 17
Наступним шаром викладіть кружечки помідорів, за забувайте солити і перчити між шарами за смаком.
думляма - фото крок 18
Зверху накрийте капустяним листям і злегка ущільните всю масу. Накрийте кришкою і поставте на середній вогонь на 1 час, весь цей час перемішувати не треба.
думляма - фото крок 19
Через годину думляма готова.
думляма - фото крок 20
Прибираємо верхні листки.
думляма - фото крок 21
Подаємо до столу, присипавши зеленню. Смачного!

Схожі рецепти