Думляма
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Думляма - смачна страва узбецької кухні, яке готується з м'ясом і великою кількістю овочів. Пропоную рецепт з куркою. Спробуйте! Виходить дуже смачно!
Опис приготування:
Рецепт приготування цієї страви дуже простий, забезпечує дотримання покроковим рекомендаціям і через годину у вас буде ароматне і смачне блюдо.
- Курка - 600-800 грам
- Капуста - 300 грам
- Помідори - 1-2 штук
- Цибуля - 1-2 штук
- Кабачок - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Koriandr - 1 Чайна ложка (насіння)
- Часник - 5-6 зубчиків
- Чорний мелений перець - 3-5 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Перець гострий - 0, 5 штуки
- Картопля - 5-6 штук
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
- Зелень - 30 грам
- Морква - 1 штука
Підготуйте інгредієнти.
Розітріть в ступці чайну ложку коріандру.
У казані або каструлі з товстим дном нагрійте рослинну олію і обсмажте зерна коріандру.
Додайте цибулю і обсмажуйте до прозорості.
Додайте шматочки м'яса курки і обсмажуйте 4-5 хвилин.
Поріжте болгарський і гострий перець.
Викладіть знову шар цибулі.
Потім викладіть гострий і болгарський перець.
Викладіть шматочки баклажана.
Потім додайте кружечки кабачка.
Поріжте картоплю кружечками.
Викладіть зверху кружечки картоплі, приправити сіллю, поперчіть.
Викладіть нарізану кружечками моркву.
Зніміть з капусти верхні листочки, вони стануть в нагоді для останнього шару.
Поріжте капусту не дуже дрібно.
Викладіть шар капусти, зверху викладіть часточки часнику, які можна не чистити.
Наступним шаром викладіть кружечки помідорів, за забувайте солити і перчити між шарами за смаком.
Зверху накрийте капустяним листям і злегка ущільните всю масу. Накрийте кришкою і поставте на середній вогонь на 1 час, весь цей час перемішувати не треба.
Через годину думляма готова.
Прибираємо верхні листки.
Подаємо до столу, присипавши зеленню. Смачного!