Бет burginon
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 20 хв.
Добре відоме, але не дуже популярна страва високої французької кухні. Зробити його самостійно не так-то просто, але завдання цілком здійсненне. Розповім, як приготувати Бет-Бургиньон.
Опис приготування:
Багато знаменитих кухаря друкують свій рецепт цієї страви, тому можна знайти багато його різновидів. М'ясо (яловичину) з овочами підлягає гасять у вині, в різних варіантах приготування цей час може варіювати від 1, 5 до 8 годин. М'ясо виходить дуже ніжне, кожен шматочок розтане у вас в роті, добре видно його волокна. Блюдо відноситься до високої кухні, тому найчастіше його готують саме на святковий стіл.
- Яловичина без кістки - 680 грам
- Петрушка - 6 штук
- Чебрець - 2 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Тунець (бекон) - 75 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Червоне вино - 2 склянки
- Курячий бульйон - 1 Склянка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Грибна спеція - 0, 5 чайних ложки
- Перловий цибулю - 400 грам
- Печериці - 300 грам
- Бренді - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1. Наріжте панчетту тонкими скибочками і викладіть в розігрітий казанок, обсмажте її до золотистої скоринки з двох сторін і приберіть в тарілку.
2. М'ясо вимийте і витріть насухо, посоліть і поперчіть його. Викладіть м'ясо в казанок, де обсмажували панчетту на утворився від неї жир.
3. Обсмажте кожен шматочок до рум'яної скоринки з усіх боків. Видаліть м'ясо з казанка в тарілку до панчетті.
4. Наріжте дрібно цибулю і часник, дрібним кубиком наріжте моркву. Викладіть овочі в казан і обсмажте до м'якості, соскребите будь кірки з дна казанка, що залишилися після м'яса (це важливо! ).
5. Наполягати вино, бульйон, томатну пасту, грибні спеції, петрушку, чебрець, лавровий лист, доведіть до кипіння на сильному вогні, потім варіть 5-7 хвилин, щоб випарувати алкоголь.
6. Поверніть в казанок м'ясо і панчетту, знову доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і відправте на 2-3 години під закритою кришкою в розігрітий до 150 градусів духовку.
7. Видаліть м'ясо з духовки, залиште його на плиті.
8. Обсмажте до рум'яної скоринки на розпеченій сковороді гриби і очищений перловий цибулю, щипцями перекладіть овочі в казанок. Увімкніть вогонь і варіть блюдо близько 15 хвилин до м'якості цибулі.
9. Розтопіть в сковороді ложку вершкового масла, додайте бренді і випарюйте алкоголь, додайте борошно і перемішайте гарненько. Додайте вміст сковороди в казанок і перемішайте, відразу вимкніть вогонь.
10. Подавайте блюдо відразу ж, можна прикрасити свіжою зеленню.