Рецепт Бет burginon фото

Бет burginon
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 20 хв.

Добре відоме, але не дуже популярна страва високої французької кухні. Зробити його самостійно не так-то просто, але завдання цілком здійсненне. Розповім, як приготувати Бет-Бургиньон.

Опис приготування:

Багато знаменитих кухаря друкують свій рецепт цієї страви, тому можна знайти багато його різновидів. М'ясо (яловичину) з овочами підлягає гасять у вині, в різних варіантах приготування цей час може варіювати від 1, 5 до 8 годин. М'ясо виходить дуже ніжне, кожен шматочок розтане у вас в роті, добре видно його волокна. Блюдо відноситься до високої кухні, тому найчастіше його готують саме на святковий стіл.

  • Яловичина без кістки - 680 грам
  • Петрушка - 6 штук
  • Чебрець - 2 штуки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Тунець (бекон) - 75 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Червоне вино - 2 склянки
  • Курячий бульйон - 1 Склянка
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Грибна спеція - 0, 5 чайних ложки
  • Перловий цибулю - 400 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Бренді - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
бет burginon - фото крок 1
1. Наріжте панчетту тонкими скибочками і викладіть в розігрітий казанок, обсмажте її до золотистої скоринки з двох сторін і приберіть в тарілку.
бет burginon - фото крок 2
2. М'ясо вимийте і витріть насухо, посоліть і поперчіть його. Викладіть м'ясо в казанок, де обсмажували панчетту на утворився від неї жир.
бет burginon - фото крок 3
3. Обсмажте кожен шматочок до рум'яної скоринки з усіх боків. Видаліть м'ясо з казанка в тарілку до панчетті.
бет burginon - фото крок 4
4. Наріжте дрібно цибулю і часник, дрібним кубиком наріжте моркву. Викладіть овочі в казан і обсмажте до м'якості, соскребите будь кірки з дна казанка, що залишилися після м'яса (це важливо! ).
бет burginon - фото крок 5
5. Наполягати вино, бульйон, томатну пасту, грибні спеції, петрушку, чебрець, лавровий лист, доведіть до кипіння на сильному вогні, потім варіть 5-7 хвилин, щоб випарувати алкоголь.
бет burginon - фото крок 6
6. Поверніть в казанок м'ясо і панчетту, знову доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і відправте на 2-3 години під закритою кришкою в розігрітий до 150 градусів духовку.
бет burginon - фото крок 7
7. Видаліть м'ясо з духовки, залиште його на плиті.
бет burginon - фото крок 8
8. Обсмажте до рум'яної скоринки на розпеченій сковороді гриби і очищений перловий цибулю, щипцями перекладіть овочі в казанок. Увімкніть вогонь і варіть блюдо близько 15 хвилин до м'якості цибулі.
бет burginon - фото крок 9
9. Розтопіть в сковороді ложку вершкового масла, додайте бренді і випарюйте алкоголь, додайте борошно і перемішайте гарненько. Додайте вміст сковороди в казанок і перемішайте, відразу вимкніть вогонь.
бет burginon - фото крок 10
10. Подавайте блюдо відразу ж, можна прикрасити свіжою зеленню.

Схожі рецепти