Рецепт Бешбармак по-татарськи фото

Бешбармак по-татарськи
(покроковий рецепт з фото)

Борошно , Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Це національне татарське блюдо являє собою відварне м'ясо, яке подається з локшиною і картоплею. В цілому виходить неймовірно смачно і ситно - це відмінний варіант для сімейної вечері.

Опис приготування:

Не можна сказати, що дане блюдо відноситься тільки до татарської національної кухні, адже воно так само широко поширене у башкирських, казахських, киргизьких і багатьох інших народів. В цілому, технологія приготування у всіх схожа, але є в кожній країні і свої особливості, і сьогодні я хочу розповісти вам, як зробити бешбармак по-татарськи. Головною особливістю такого блюда є те, що його неодмінно слід їсти руками, адже навіть його назва перекладається як"п'ять пальців" , ну а в татарському варіанті його приготування обов'язково повинен використовуватися картопля, хоча особисто я часто готую і без нього, адже навіть в такому вигляді ця страва виходить дуже ситне. В іншому тут немає нічого складного, і ви з легкістю впораєтеся з його приготуванням, а в допомогу вам я пропоную свій рецепт бешбармак по-татарськи з фото.

  • Грудинка телячья - 500-600 грам (можна використовувати баранину або конину)
  • Картопля - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
  • Морква - 1 штука
  • Зелень свіжа - 100 грам
  • Борошно - 3 склянки
  • Вода - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Спеції - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
бешбармак по-татарськи - фото крок 1
М'ясо ретельно промиваємо, викладаємо в каструльку і заливаємо приблизно 2 літрами води.
бешбармак по-татарськи - фото крок 2
Коли вода закипить, знімаємо піну і викладаємо в каструльку нарізану крупно моркву і одну цибулину, трохи солимо. Ми залишаємо варитися на повільному вогні години на 3.
бешбармак по-татарськи - фото крок 3
Поки м'ясо вариться, ми займемося приготуванням локшини. У миску розбиваємо яйце, додаємо стакан води, ложку масла і гарненько все збиваємо. Тепер солимо і починаємо поступово всипати борошно.
бешбармак по-татарськи - фото крок 4
У нас повинно вийти досить туге і еластичне тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 20-30 хвилин.
бешбармак по-татарськи - фото крок 5
Потім ділимо тісто на кілька частин, беремо одну і розгортаємо її в тонкий пласт шириною 2-3 мм.
бешбармак по-татарськи - фото крок 6
Нарізаємо тісто на ромби зі стороною приблизно 5-8 сантиметрів. Те ж моє робимо з іншим тестом.
бешбармак по-татарськи - фото крок 7
Коли м'ясо буде повністю готове, витягаємо його з бульйону і поділяємо на шматочки.
бешбармак по-татарськи - фото крок 8
Цибулю нарізаємо на тонкі кільця, складаємо в друшляк і на хвилину опускаємо в киплячий бульйон. Перекладаємо цибулю в тарілку, а в бульйон опускаємо очищений і нарізаний на 3-4 частини картопля, варимо до повної готовності.
бешбармак по-татарськи - фото крок 9
Готову картоплю викладаємо в широке блюдо, відливаємо половину бульйону в окремий посуд, а в останньому відварюємо локшину. Готову локшину викладаємо в блюдо поверх картоплі.
бешбармак по-татарськи - фото крок 10
На локшину кладемо цибулю.
бешбармак по-татарськи - фото крок 11
А в самий центр викладаємо відварене м'ясо, солимо і перчимо його. Посипаємо блюдо подрібненою зеленню. У гарячий бульйон, який ми спеціально відлили, викладаємо нарізану цибулю і розливаємо його по піалах. Подає готову страву разом з бульйоном, в який потім умочують локшину. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти