Aganc
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Aganc - східне солодка страва, дуже популярне в Вірменії. Готується аганц з обсмаженої пшеничного каші, змішаної з конопляним насінням, волоськими горіхами і родзинками. Виходить дуже смачно!
Опис приготування:
Це простий рецепт приготування аганца. Блюдо родом з вірменської кухні, дуже солодке і ситне. Я трішечки змінив оригінальний рецепт, додавши до обсмаженої пшениці відварену і подрібнену в кашку гарбуз. Каша вийшла красивого жовтого кольору. Гарного вам дня!
- Пшениця - 1 кілограм
- Горіхи волоські - 400 грам
- Мигдаль - 400 грам
- Ізюм - 1 кілограм
- Конопляне насіння - 400 грам
Пшеницю замочити на одну годину в холодній воді.
Потім обсушити її і обсмажте на сковороді, приблизно 10-15 хвилин. Після цього, пшеницю потрібно охолодити.
Обсмажену пшеницю змішайте з конопляним зернами, родзинками, подрібненими горіхами і мигдалем. Смачного!