Самса класична
(покроковий рецепт з фото)
Самса - популярне азіатське блюдо, яке користується величезною популярністю по всьому світу. Сьогодні я пропоную варіант, як приготувати самсу класичну з куркою. Давайте приступати!
Класична самса - це пиріжок з листкового тіста з різними начинками: бараниною, куркою, овочами, гарбузом. Форма самси може бути різною, в нашій країні найбільш популярна трикутна самса, але на її батьківщині більш популярна кругла самса. Сьогодні буду готувати самсу класичну, пропоную і вам зробити те ж!
- Вода - 1 Склянка (холодна)
- Борошно - 400 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (в начинку, за смаком)
- Куряча грудка - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 1 штука (для змащення)
- Кунжутне насіння - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Всі продукти для тіста повинні бути охолодженими.
Насамперед приготуйте начинку. Курячі грудки дрібно порубати ножем.
Цибулину дрібно наріжте, змішайте з куркою, додайте сіль і перець за смаком. Начинка готова.
Приступимо до приготування тіста. Борошно просійте разом з сіллю, по центру зробіть поглиблення, куди влийте холодну воду. Замісити тісто.
Надішліть його в холодильник на 30 хвилин, загорнувши в харчову плівку.
Розділити тісто 4 рівні частини. Кожну частину розкачати тонко в формі кола.
Перше коло змастіть розтопленим вершковим маслом, це дуже зручно робити кулінарної пензлем. Накрийте зверху другим шаром тіста і знову змастіть маслом.
Так повторіть з усім тестом.
Тепер поверніть отриманий пласт в тугий рулет і розріжте його на шматки шириною 3-4 см.
Тепер кожен маленький рулетик розкачати тонко, в центр покладіть начинку.
Підверніть і защіпніте тісто, сформувавши тим самим трикутник.
Переверніть трикутники місцем скріплення вниз, перекладіть їх на деко. Зверху змастіть збитим яйцем і присипте кунжутним насінням.
Запікайте самсу в духовці при температурі 200 градусів 40 хвилин.
Самса готова! Подавайте її гарячої і їжте із задоволенням!