Рецепт Печиво «Хворост» фото

Печиво «Хворост»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На швидку руку
Випічка, Печиво

Хочу показати вам класичний рецепт, з якого ви дізнаєтеся, як приготувати печиво "хворост" . Приготування займає всього 35 хвилин, а в підсумку ви отримуєте смачні ласощі до чаю для всієї родини.

Готовий хворост краще викладати на паперові рушники, щоб могло стекти зайве масло. Хворост потрібно посипати цукровою пудрою, але для цього треба обов'язково дочекатися, поки він повністю охолоне.

У процесі приготування тіста намагайтеся, щоб сода потрапила в кефір. Це потрібно, щоб сталася реакція і тісто могло трохи піднятися. Якщо вам подобається хрусткий хмиз, то в тісто можете додати столову ложку горілки.

  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Борошно - 400 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Цукрова пудра - 40 грам
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки
  • Сода - 0, 25 чайних ложки
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
печиво
Жебрацтво 300 грам борошна в миску, відокремте жовток від білка, помістіть жовток теж в борошно. Потім потрібно насипати туди соду, додати півтори ложки рослинної олії. Далі додається кефір, сода і цукор.
печиво
Тісто потрібно вимісити ложкою. Потім робочу поверхню потрібно щедро присипати борошном, викладіть на неї тісто, вимісити його руками. Вмішайте в тісто борошно, що залишилося, загорніть все в харчову плівку і покладіть в холодильник на 15 хвилин.
печиво
Охолоджене тісто треба розкачати шаром близько чотирьох міліметрів. Потім вийшов пласт треба нарізати на смужки шириною близько п'яти сантиметрів. У кожній смужці потрібно зробити надріз посередині. Виверніть тісто через цей надріз.
печиво
Тепер хмиз потрібно обсмажити. Налийте в сковороду чверть склянки рослинного масла, розігрійте його. Обсмажуйте хмиз з обох боків до золотистого кольору. За потреби додайте олію.

Схожі рецепти